Kolačići (Coockies)

Primjena kolačića

Na internetskim stranicama www.lider.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) - tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Datoteke nastaju kada preglednik na uređaju korisnika učita posjećeno mrežno odredište, koje potom šalje podatke pregledniku te izrađuje tekstualnu datoteku (kolačić). Preglednik dohvaća i šalje datoteku na poslužitelj mrežnog odredišta (mjesta, stranice) prilikom povratka korisnika na njega. Kolačići se upotrebljavaju za funkcioniranje svih značajki internetskih stranica i bolje korisničko iskustvo, a mogu biti privremeni (pohranjuju se samo tijekom posjeta internetskim stranicama) ili trajni (na računalu korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjeta).

Upravljanje kolačićima

Ako niste suglasni s njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju na ovoj stranici ili s pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica i njihovih procesa, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku. Kolačići se čuvaju do vašeg drukčijeg zahtjeva a podesiti ih možete u nastavku:
 
Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati i u vašem web pregledniku, a za upute o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite: Internetske stranice Lider nekretnna ne sadržavaju kolačiće koji omogućuju pokretanje programa ili postavljanje virusa na vaše računalo.

Ostalo

Reklame za naše internetske stranice mogu se prikazati u prostoru za reklame na internetskim stranicama trećih osoba. Kolačićima u tim prostorima za reklame tada upravljaju partneri Lider nekretnina. Lider nekretnine nisu odgovorne za svrhu i trajanje tih kolačića trećih osoba i potičemo vas da pročitate pravila tih partnera (klikom na karticu „I“ - „informacije“ na toj reklami).
Naše internetske stranice sadržavaju elemente trećih osoba (tipke za društvene mreže) koje vam omogućuju da pratite Lider nekretnine na njezinim društvenim mrežama. Potičemo vas da se upoznate s pravilima o privatnosti tih društvenih mreža. Ako ne želite da vas društvena mreža identificira ili poveže informacije koje se prikupljaju na našoj internetskoj stranici s vašim korisničkim računom, prvo se morate odjaviti s te društvene mreže. Ove kolačiće možete onemogućiti u postavkama svojeg preglednika.